L'app ha deixat de gravar i apareix una línia recta

Encara no tens l'App de Wikiloc?  Aconsegueix-la aquí!

Has gravat una ruta i t'apareix una línia recta? L'App ha aturat la gravació mentre feies una ruta?

Els tracks dels GPS poden ser inexactes i divergir de la realitat per:

 • Un sistema d'estalvi d'energia activat per defecte en el teu smartphone pel fabricant del teu mòbil.
 • Un mal senyal GPS: En portar el dispositiu al fons de motxilla, a la butxaca, presència de núvols o pluja, estar dins el bosc, canons, gorgues, etc.
 • Un xip GPS poc precís: Els fabricants de telèfons mòbils escullen els xips que posen a cada dispositiu, i per la gran diversitat que hi ha disponible, la variació pot canviar molt segons el model de mòbil.

També és important deixar que els nostres dispositius tinguin el temps necessari per rebre els senyals dels satèl·lits. Per a això, assegura't que el GPS del teu telèfon estigui habilitat i mantingues el dispositiu quiet uns instants perquè trobi la seva posició amb més precisió. De vegades, pot trigar uns minuts. Si tens problemes perquè situï la teva posició correctament al mapa, prova de seguir els passos següents:

 1. Apaga el teu telèfon i torna'l a engegar.
 2. Apaga el GPS del teu mòbil i torna'l a engegar.
 3. Assegura't que Wikiloc pugui usar la ubicació exacta del teu telèfon:
  1. Configuració > Aplicacions > Wikiloc > Permisos > Ubicació > Permet només mentre s’utilitza l’aplicació
  2. Configuració > Aplicacions > Wikiloc > Permisos > Ubicació > Utilitza la ubicació exacta.

Amb aquests passos, l’app de Wikiloc hauria de situar-nos correctament al mapa mentre tenim la pantalla encesa. Un cop hem comprovat que això funciona correctament, per solucionar el problema de les línies rectes, cal desactivar per l’app de Wikiloc l’optimització automàtica de bateria que molts dispositius incorporen, la qual paralitza l’app quan està en segon pla (amb la pantalla apagada o amb una altra app oberta). Per a fer-ho, prova de seguir els passos següents:

 1. Assegura’t que tinguis el mode Estalvi de bateria desactivat: Configuració > Bateria > Estalvi de bateria > Desactivat.
 2. Assegura’t que tens l’optimització de bateria desactivada per l’app de Wikiloc: Configuració > Aplicacions > Wikiloc > Bateria > Optimització de la bateria > Sense restriccions.

Aquests passos poden canviar lleugerament segons el dispositiu. D’altra banda, alguns fabricants de dispositius mòbils activen aquest sistema d'estalvi d'energia per defecte i tenen configuracions extra per a l’estalvi de bateria. 


Per a instruccions específiques segons el fabricant, consulta els següents articles:

No has trobat el que cercaves? Contacta amb nosaltres Contacta amb nosaltres