L'app ha deixat de gravar i apareix una línia recta

Has gravat una ruta i t'apareix una línia recta?
L'App ha aturat la gravació mentre feies una ruta?

Els tracks dels GPS poden ser inexactes i divergir de la realitat per:

• Una mala senyal GPS: En portar el dispositiu al fons de motxilla, a la butxaca, presència de núvols o pluja, estar dins el bosc, canons, gorgues, etc.
  • Un xip GPS poc precís: Els fabricants de telèfons mòbils escullen els xips que posen a cada dispositiu, i per la gran diversitat que hi ha disponible, la variació pot canviar molt segons el model de mòbil.
  • Un sistema d'estalvi d'energia activat per defecte en el teu smartphone pel fabricant del teu mòbil.

Si tens problemes amb el teu GPS, prova els següents passos per a solucionar-los:

1. Apaga el teu telèfon i torna'l a engegar.
  2. Apaga el GPS del teu mòbil i torna'l a engegar.
  3. Assegura't que Wikiloc pugui usar la ubicació del teu telèfon:
    Configuració > Aplicacions > Wikiloc > Permisos > Activar ubicació
  4. Assegura't que la ubicació del teu telèfon està en "Alta precisió":
    Configuració > Paràmetres addicionals > Privacitat > Ubicació > Establir en alta precisió.
  5. Assegura't que Wikiloc pugui utilitzar el GPS del teu mòbil en segon pla:
    Configuració > Aplicacions i notificacions > Configuració > Accés especial d'aplicacions > Optimització de la bateria.
    1. A la capçalera superior de la pantalla: No optimitzen la bateria > Canviar a "Totes les aplicacions"
    2. Aplicacions instal·lades > Wikiloc > No optimitzar la bateria > Fet
    3. Es recomana aplicar aquesta configuració en les apps del sistema: Ubicació Combinada i Location Services.

La majoria de dispositius Android tenen sistemes addicionals d'estalvi d'energia que quan necessiten recursos, aturen automàticament les Apps que s'estiguin executant en segon pla.

Alguns fabricants de dispositius mòbils activen aquest sistema d'estalvi d'energia per defecte, complicant l'èxit dels passos anteriors.
Per evitar males experiències quan es grava una ruta amb l'App de Wikiloc, hem afegit un nou mode anomenat " Gravació Ininterrompuda" que intentarà mantenir la teva App en funcionament mentre gravis una ruta.
  • L'App et proposarà activar aquest mode quan detecti que el dispositiu ha aturat la gravació. Si acceptes, es posarà en funcionament cada cop que segueixis o gravis una ruta.
  • També pots gestionar aquesta opció des del teu Perfil > Configuració > Configuració avançada > Gravació ininterrompuda
Aquest mètode pot gastar una mica més de bateria, activa'l només en cas de necessitat (si els mètodes manuals no t'han funcionat).

PASSOS ESPECÍFICS PER A DISPOSITIUS ESPECÍFICS

Huawei:

Els mòbils Huawei vénen amb proteccions per evitar que es gasti massa aviat la bateria i sense desactivar això les apps deixen d'executar quan estan en segon pla. Per desactivar aquesta limitació segueix aquestes passes:

1. Obre l'App del sistema "Administració del telèfon" > Bateria > desactivar "Mode estalvi d'energia" i "Mode d'ultra estalvi d'energia"
  2. Desactivar l'administració automàtica d'energia per l'App de Wikiloc:
    1. Anar a "Configuració" del dispositiu > Aplicacions i notificacions > Apps > Wikiloc > Bateria > desactivar "Pregunta sobre consum intensiu"
    2. Dins "Inici", desactivar "Administració automàtica"
    3. Dins "Administració manual" > Activar tots els elements
Pots veure l'opció d’estalvi d’energia en aquest vídeo en el minut 2:12.

OnePlus

Bateria> Optimització de bateria> Totes les apps> Wikiloc> No optimitzar

Amb els mòbils OnePlus ha funcionat el  Fixar l'App amb el cadenat:

1. Amb l'app de Wikiloc oberta, clicar sobre el botó quadrat del teu dispositiu (normalment a la part inferior-dreta). Aquest mostrarà les teves "pestanyes recents".
  2. Clicar sobre el símbol de "cadenat" (a la part superior dreta de la pestanya de l'App), per a "bloquejar" l'App i evitar que aquesta es tanqui quan el sistema d'estalvi d'energia ho vulgui forçar.

Xiaomi:

Els mòbils Xiaomi vénen amb proteccions de bateria per defecte. Per a desactivar-les:
Preferències > Preferències addicionals > Bateria i rendiment > Administrar ús de la bateria > Apagat (en lloc de "normal")

Si no ha funcionat:

• Desactiva "Administrar l'ús de la bateria de l'app"
  • Desactiva "Restringir apps quan la bateria estigui baixa"
  • Reinicia el dispositiu i verifica.
Instruccions alternatives:
  1. (De http://en.miui.com/thread-162531-1-1.html)
    1. Estira el menú lliscant del teu mòbil > Prem el botó "GPS" per a arribar a la configuració del GPS > Habilitar "Permetre ubicació en segon pla".
    2. Tornar a la configuració de GPS > Accés a la ubicació en segon pla > Selecciona l'app de Wikiloc.
  2. App "Seguretat" > Ús de dades > Estadístiques d'ús de dades > Wikiloc > Dades en segon pla > Permet.
  3. Xiaomi Mi5: Seguretat > Bateria > Estalviar bateria a les aplicacions > Wikiloc > Sense Restriccions > Ubicació en segon pla > Permetre

HTC
:

Obrir "Configuració" > Bateria > Mode d'estalvi d'energia > Optimizació de bateria > Wikiloc > No optimitzar > Guardar.

LG:

Configuració > Bateria i estalvi d'envergia > Ús de la bateria > Ignorar optimitzacions > Wikiloc > Activar.

Motorola:

Bateria> a la cantonada superior dreta, tocar "Menú" > Optimització de bateria > No optimitzat > Totes les aplicacions > Wikiloc > No optimitzar.

Sony:

Bateria > Menú > Optimització de bateria > Apps > Wikiloc.

Samsung:
Preferències de bateria > Estalvi d'energia de l'app > Detalls > Wikiloc > Desactivar.
A més, comprovar abans de gravar que el mode d'estalvi de bateria global estigui desactivat: