Crea les teves rutes personalitzades amb el planificador de rutes de Wikiloc

Ara pots planificar la teva aventura des de la comoditat de casa teva, aprofitant la vasta col·lecció de rutes creades i compartides per una comunitat global d'aventurers. Escull entre senderisme, ciclisme o bicicleta de muntanya per dissenyar una experiència única i totalment a la teva mida. Tria per on vols passar i què vols veure pel camí. El nou planificador de rutes de Wikiloc facilita la planificació de rutes que inclouen punts d'interès populars, recomanats i documentats per altres membres de la comunitat.

Com accedir al planificador de rutes?

• Inicia sessió amb el teu compte de Wikiloc.
  • Al costat de la secció Explora, clica sobre l'opció Planifica la teva ruta.

Passos a seguir per dissenyar la teva ruta

La primera vegada que proves el planificador de rutes, et trobaràs amb indicacions pas a pas de com dissenyar una ruta.

1. Escriu el lloc d'inici: Especifica el punt de partida de la teva ruta.
  2. Selecciona el tipus d'activitat: Pots triar entre senderisme, bicicleta de muntanya i bicicleta de carretera.
  3. Comença a crear la teva ruta: Fes clic a qualsevol punt del mapa per començar a dissenyar la teva ruta. Veuràs que et proposa un lloc per començar en un dels punts d'interès populars a prop del lloc d'inici. És només un suggeriment; pots començar la teva ruta a qualsevol punt del mapa, sempre que el punt sigui accessible per a l'activitat escollida.

1. Afegeix punts de pas: Ara pots dissenyar la teva ruta, clicant un per un els punts per on vols passar. El planificador de rutes et proposa una ruta per arribar d'un punt a l'altre, basada, sempre que sigui possible, en rutes existents de la comunitat.

1. Visualitza els detalls de la ruta: A la part esquerra, trobaràs informació detallada de la ruta, com ara distància, desnivell, perfil i informació sobre els col·laboradors de la ruta. A més, fent clic en qualsevol tram de la ruta, podràs veure informació específica d'aquest tram: distància, desnivell i els membres de Wikiloc que han contribuït a les rutes públiques utilitzades per a la planificació.

1. Modifica el que necessitis: Pots arrossegar punts de la ruta per modificar-ne el recorregut.
  2. Desfés l'últim canvi o esborra tota la ruta: Els botons Desfer i Esborra ruta et permeten desfer els últims canvis o esborrar tota la ruta i començar de nou.

1. Canvia d'activitat: Pots canviar l'activitat en qualsevol moment. En aquest cas, el planificador de rutes redefineix la ruta proposada perquè s'adapti a la nova activitat.
  2. Elimina punts: Pots treure qualsevol dels punts de la ruta clicant sobre aquest punt. Si treus un punt, la ruta es redefineix de la manera òptima sense aquest punt.

1. Fes la ruta circular: Si vols, pots fer que la ruta sigui circular seleccionant el punt d'inici o final.

1. En acabar la teva ruta, la pots guardar des del botó a la part inferior-esquerra de la pantalla: Desa ruta. També la pots descartar mitjançant el botó Descarta ruta.

Desar i gestionar la teva ruta

• Desa la teva ruta: En clicar a Desa ruta, es proposa automàticament un nom en funció dels punts d'inici i final de la ruta i els punts d'interès pels quals passa la ruta.
  • Troba la teva ruta desada: Apareixerà a la pestanya Rutes planificades del teu perfil, com a ruta pública. Pots accedir a aquesta secció tant des de l'app com des de la web.
  • Gestiona la privacitat: Pots canviar la privacitat des de Modifica > Privacitat.

El planificador de rutes està disponible actualment a la web de Wikiloc i s'incorporarà a l'app pròximament.

Aquesta funcionalitat és exclusiva per a usuaris de Wikiloc Premium.