De què serveixen les eines d'agrupar i desagrupar?

Una ruta està composta per l'itinerari en si i els seus punts d'interès (waypoints) si n'hi ha. Aquests es poden desagrupar i tornar a agrupar.

L'eina d'agrupar i desagrupar es troba a la llista Les teves rutes que apareix al menú que es desplega en fer clic a la icona del perfil a la part superior dreta.

Si una ruta té diversos components (itinerari + punts d'interès), veuràs un Desagrupar en passar el cursor per sobre d'aquesta.

L'eina d'agrupar i desagrupar pot ser útil si vols:

Afegir un punt d'interès a una ruta

Quan es puja una ruta a Wikiloc, aquesta es puja com a agrupament de l'itinerari en si i els punts d'interès associats.

Si has oblidat marcar un punt d'interès durant la ruta, o simplement vols afegir-ne més, pots fer-ho d'aquesta manera:

1. Si tens el punt d'interès en un fitxer .gpx, puja'l a Wikiloc i salta al pas 3.
  2. Si saps la localització del punt d'interès:
    1. Crea una ruta manualment amb l'eina de dibuix de rutes del web de Wikiloc.
    2. Pots crear un curt itinerari fictici per l'àrea, marcar els punts d'interès i guardar la ruta sense més informació.
    3. Un cop pujada la ruta, a la llista Les teves rutes (que apareix al menú que es desplega en fer clic a la icona del perfil a la part superior dreta), localitza aquesta nova ruta i fes clic sobre Desagrupar. Ara apareixeran l'itinerari i cadascun dels punts d'interès per separat.
    4. Esborra l'itinerari d'aquesta nova ruta.
  3. Agrupa l'itinerari original amb els punts d'interès originals i els nous que vols afegir, tal com s'explica a l'apartat Com utilitzar l'eina per agrupar.

Unir una ruta gravada en diverses etapes

Si has fet una ruta de gran recorregut en diverses gravacions per etapes, pots agrupar-les en una única ruta de la següent manera:

1. Puja totes les rutes per separat a Wikiloc.
  2. Si les rutes tenen punts d'interès, s'han de desagrupar per separar l'itinerari dels punts d'interès.
  3. Agrupa els diferents itineraris i tots els punts d'interès en una sola ruta.

Com utilitzar l'eina per agrupar i desagrupar

L'eina per agrupar es troba a la llista Les teves rutes que apareix al menú que es desplega en fer clic a la icona del perfil a la part superior dreta.

1. Selecciona l'itinerari base que contindrà la resta de punts d'interès/rutes fent clic sobre el seu nom a la llista de l'esquerra (1).
  2. Selecciona els punts d'interès/itineraris que desitges agrupar mitjançant la icona de l'ull (2). Veuràs com, en seleccionar-les, aquestes canvien de color i els itineraris van apareixent al mapa de la dreta.
  3. Quan tinguis tots els itineraris + punts d'interès que vulguis agrupar visibles sobre el mapa, fes clic sobre el botó Agrupar que trobaràs a la dreta del final de tota la llista (3).
  4. S'obrirà una finestra amb els noms dels punts d'interès/itineraris i l'itinerari base seleccionat. Revisa les opcions i finalitza l'operació clicant el botó Crear el Grup (4).
  5. Un cop creat el grup, a la pantalla principal apareixerà una sola ruta formada pels itineraris i punts d'interès agrupats. Veuràs que la icona de tipus ha canviat a grup. (5)