De què serveixen les eines d'agrupar i desagrupar?

Les rutes poden estar compostes per un o diversos itineraris i els seus waypoints (punts d'interès) si en tenen.
A Wikiloc, si una ruta està agrupada, veuràs un  "desagrupa" en passar el cursor per sobre d'aquesta en el llistat de l'esquerra de "les teves rutes", al desplegable del "teu perfil", a la part superior dreta de la Web de Wikiloc

LES EINES D'AGRUPAR I DESAGRUPAR PODEN SER ÚTILS SI VOLS:

Afegir un waypoint a una ruta:

En pujar una ruta a Wikiloc, si aquesta té un itinerari i un o més waypoints apareixerà com a "agrupament" de ruta + waypoints.
Si has oblidat marcar un waypoint en el moment de la gravació o simplement vols afegir-ne més, pots fer-ho d'aquesta manera:

1. Si tens el waypoint en arxiu .gpx, simplement puja'l a Wikiloc i salta al pas 3
  2. Si saps la localització del/s punts d'interès:
    1. Crea una ruta manualment amb l'eina de dibuix de rutes del web de Wikiloc.
    2. L'important són els waypoints. Pots crear un curt itinerari inventat i fictici per l'àrea, marcar els waypoints i guardar la ruta sense més informació.
    3. Un cop pujada la ruta, al llistat de l'esquerra "les teves rutes", localitza aquesta nova ruta i clica sobre "desagrupar" (ara apareixeran l'itinerari i cadascun dels waypoints per separat).
    4. Borra l'itinerari d'aquella nova ruta.
  3. Agrupa l'itinerari original amb els waypoints originals i els nous que vols afegir (més avall t'expliquem com).

Unir una ruta gravada en diverses etapes:

Si has fet una ruta de gran recorregut i has fet diferents gravacions de les diferents etapes, pots agrupar-les en una única ruta de la següent manera:

1. Puja totes les rutes per separat a Wikiloc.
  2. Si les rutes tenen waypoints, "desagrupar-les" per a separar els itineraris dels waypoints.
  3. Agrupa els diferents itineraris amb tots els waypoints en una sola ruta.

COM UTILITZAR L'EINA PER AGRUPAR?

1. Selecciona el track (itinerari) base que contindrà la resta de waypoints/tracks clicant sobre el seu nom a la llista de l'esquerra (ex: cliquem sobre el nom del track " Yosemite Valley Loop" (1) i queda seleccionat).
  2. Escull els waypoints/tracks que desitges agrupar mitjançant la icona "ull" (2). Veuràs com al seleccionar-les aquestes canvien de color i com els itineraris van apareixent al mapa de la dreta sobre el track.
  3. Quan tinguis les dades que t'interessa agrupar visibles sobre el mapa, clica sobre el botó "agrupar" que trobaràs a la dreta del final de tot de la llista (3).
  4. S'obrirà una finestra amb els noms dels punts/tracks i el track base seleccionat. Revisa les opcions i finalitza l'operació mitjançant el botó "Crea el Grup" (4).
  5. Un cop creat el grup, a la pantalla principal apareixerà una sola localització formada per les teves dades agrupades. La icona de tipus ha canviat a grup. (5)